Portugalsko - zem moreplavcov a slnka

, Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Obidos , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Obidos , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Nazare , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Belem veža , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Porto , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Porto , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Porto - staré mesto , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Lisabon , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Lisabon , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Lisabon , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Coimbra , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Braga , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Braga - Cascais , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Fatima , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Tomar , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Sintra , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Sintra , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Nazare , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Zem moreplavcov a slnka, Porto
Destinácia: Portugalsko
Kód zájazdu: 1361025
Cena od: 1 309,35 €
Príplatky od: 240 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.05.2025 8 dní First Minute 1 309,35 € +240 € odlet: Viedeň letecká
03.06.2025 8 dní First Minute 1 309,35 € +240 € odlet: Viedeň letecká
03.07.2025 8 dní First Minute 1 352,85 € +240 € odlet: Viedeň letecká
17.09.2025 8 dní First Minute 1 309,35 € +240 € odlet: Viedeň letecká
16.10.2025 8 dní First Minute 1 309,35 € +240 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:
Zažite okruh Portugalskom, počas ktorého objavíte čaro Lisabonu, malebné uličky, výhľady na Atlantik. Spoznáte tradičné portugalské dedinky, slávne vinárske oblasti a starobylé mestá s bohatou históriou.

Typ stravy:
raňajky

Doprava:

letecká



V cene je zahrnuté:
7x ubytovanie v 3* hoteli, 5x polpenzia, 7x raňajky, letecká doprava Viedeň - Lisabon - Viedeň, transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, 1x podpalubná batožina 20 kg/os., transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK,  prehliadky/ochutnávky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 240 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov 110 EUR/os (platba na mieste) Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 285 EUR/7 nocí. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Program:
1. deň - odlet z Viedne, prílet do Lisabonu, transfer do hotela, ubytovanie.  
2. deň - raňajky a návšteva stredovekej dedinky Óbidos. Prechádzka pomedzi biele domčeky s terakotovými strechami. Pokračovanie prechádzkou po pláži v rybárskej dedinke Nazaré. Zastávka v mestečku Alcobaca s najväčším kostolom Portugalska (UNESCO) a cisterciánskym opátstvom. Program dňa zakončený v Batalhe s návštevou kráľovského kláštora (UNESCO). Ubytovanie a večera.  
3. deň - raňajky a prehliadka najromantickejšieho bývalého hlavného mesta Portugalska – Coimbry, kde sa nachádza  najstaršia univerzita na svete. Pokračovanie do mesta Guimaraes (UNESCO), kolísky portugalského národa a transfer do Bragy na pútnické miesto Bom Jeses de Monte (UNESCO). Poslednou zastávkou dňa s ochutnávkou budú vinice Quinta da Aveleda. Návrat do hotela, večera.
4. deň - raňajky, celodenná návšteva Porta, ktoré je vo svete preslávené vďaka portskému vínu. Prechádzka po historickej štvrti Ribeira, po brehoch rieky Doura až po jej ústie do Atlantiku. Prehliadka katedrály Terreido da Sé, štvrť Barredo s domami naklonenými do strán a gotický kostol Sao Francisco s honosnou zlatou výzdobou. Ubytovanie a večera.
5. deň - raňajky, pokračovanie do mesta Tomar, kde sa nachádza hrad Convento de Cristo (UNESCO), ktorý bol sídlom rytierov Kristovho rádu. Program dňa zakončený v pútnickom meste Fátima. Ubytovanie a večera.
6. deň - raňajky, celodenná prehliadka Lisabonu, na ktorý sa pozerá replika slávnej sochy Krista v Riu de Janeiro. Prehliadka starobylej štvrti Belém s kláštorom hieronymitov, veža Torre de Belém, hrad Castelo de Sao Jorge, najstaršia štvrť Alfami. Vo voľnom čase, možnosť odviezť sa železným výťahom Elevador de Santa Justa na prekrásnu vyhliadku. Ubytovanie a večera.  
7. deň - raňajky a návšteva mesta Sintra (UNESCO) plnej rozprávkových palácov. Presun na najzápadnejší cíp Európy, Cabo da Roca, pokračovanie do rybárskeho mestečka Cascais, presláveného rybími špecialitami. Návrat na ubytovanie.
8. deň - raňajky, transfer na letisko, prílet do Viedne. 


Dni:
8 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
ÓBIDOS -  COIMBRA - PORTO - BRAGA - GUIMARAES - TOMAR - FATIMA - LISABON - SINTRA - CASCAIS


Generované systémom ProfiTour