Krásy východného Slovenska

Krásy východného Slovenska, poznávací zájazd Krásy východného Slovenska, poznávací zájazd Krásy východného Slovenska, poznávací zájazd Krásy východného Slovenska, poznávací zájazd Krásy východného Slovenska, poznávací zájazd Krásy východného Slovenska, poznávací zájazd Krásy východného Slovenska, poznávací zájazd
Destinácia: Slovensko
Kód zájazdu: 1356273
Cena od: 391,02 €
Príplatky od: 0 €
Pobytové zájazdy

Výber termínu

27.08.2025 5 dní First Minute 391,02 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Unikátna cesta na východ Slovenska, počas ktorej objavíte skryté a svetoznáme poklady. Levoča s unikátnym neskorogotickým oltárom majstra Pavla, Spišský hrad na zozname UNESCO, metropola Šariša Prešov, drevený kostolík Hervartov, Bardejov so zachovalým centrom, rusínsky skanzen vo Svidníku a drevené kostolíky, Warholovo múzeum v Medzilaborciach, centrum horného Zemplína Humenné, Michalovce, významné pamiatky Košíc a barokový kláštor v Jasove, poľovnícky zámoček Betliar a celosvetový unikát Ochtinská aragonitová jaskyňa.


1. deň:
Odchod z Bratislavy v skorých ranných hodinách. Príchod do Levoče a návšteva Kostola sv. Jakuba s unikátnym neskorogotickým oltárom sv. Jakuba, ktorý je s výškou 18,6 m najvyšším svojho druhu na svete. Návšteva Spišského hradu, ktorý je od roku 1993 na Zozname pamiatok svetového kultúrneho dedičstva (UNESCO). Návšteva malej obce Žehra, prehliadka kostolíka (UNESCO). Odchod na ubytovanie.

2. deň:
Prehliadka Prešova, metropoly Šariša a tretieho najväčšieho mesta na Slovensku. Zastávkav najstaršom drevenom kostolíku v Hervartove (UNESCO) a odchod do Bardejova (UNESCO). Prehliadka zachovalého centra. Odchod do Svidníka, kde nás čaká návšteva skanzenu, ktorý predstavuje život Rusínov – Ukrajincov Slovenskav minulosti. Najväčším turistickým lákadlom okoliaSvidníka je 14 nádherných drevených kostolíkov,drevených cerkví. Chrám v Ladomirovej (UNESCO).

3. deň:
Príchod do Medzilaboriec, rodiska rodičov Andyho Warhola. Múzeum moderného umeniaAndyho Warhola. Odchod do Humenného, centrahorného Zemplína. Prehliadka veľmi pôsobivéhorenesančného kaštieľa zo 17. storočia. Návštevaskanzenu.

4. deň:
Dnes nás privítajú Košice so svojiminajvýznamnejšími pamiatkami. V Jasove navštívime komplex kláštora a kostola premonštrátov, ktorý patrí medzi najskvostnejšiebarokové pamiatky na Slovensku.

5. deň:
Návšteva kaštieľa Betliar, ktorý dostal podobu prepychového poľovníckeho zámočku šľachtickej rodiny Andrássyovcov. Návšteva Ochtinskej aragonitovej jaskyne, ktorá jecelosvetovým unikátom. Jej výzdobu tvoria vzácnearagonitové kryštáliky rozličných tvarov a je právomzaradená do Zoznamu svetového prírodnéhodedičstva UNESCO. Odchod do Bratislavys návratom vo večerných hodinách.

Poznámka:
Trasa autobusu z Bratislavy (smer Žilina alebo Banská Bystrica) sa určí podľa bydliska klientov. Výstupné miesta budú: Zvolen, Žiar nad Hronom, Nová Baňa, Nitra, Trnava, Bratislava. Za nástupné a výstupné miesta nebude účtovaný poplatok. 


Ubytovanie:
4x ubytovanie v hoteli/penzióne 2*/3*

Stravovanie:
4x raňajky


Doprava:
Autokarová

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 4x ubytovanie s raňajkami v hoteli/penzióne 2*/3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour