To najlepšie z Berlína letecky

Destinácia: Nemecko, Berlín
Kód zájazdu: 1354363
Cena od: 549 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

29.03.2025 3 dni First Minute 549 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Objavte dynamické, moderné mesto, ktoré sa navždy zapísalo do svetových dejín. Áno, myslíme Berlín, ktorý magicky priťahuje množstvo ľudí z celého sveta. Berlín nezabúda na svoju minulosť, ale pritom sa rozvíja stále viac a ponúka cestovateľom zážitky na každom kroku. Je to centrum kultúry, dizajnu a umenia.

1.deň :
odlet z Viedne do Berlína v ranných hodinách. Presun z letiska na hotel. Ubytovanie. Odloženie batožiny. Prvou zastávkou bude Checkpoint Charlie, ktorý patril k najznámejším priechodom rozdeleného Berlína.
Uvidíte zvyšky Berlínskeho múru a môžete si pozrieť aj Topografické múzeum teroru, ktoré odhaľuje zločiny nacizmu. Neobídete ani námestie Postdamer Platz, ktoré je jedno z najexponovanejších miest súčasného Berlína. Behom pár rokov tu vyrástol "malý Manhattan", ktorý je doslova prehliadkou modernej architektúry.
Prejdete popri pamätníku venovanému židovským obetiam holokaustu, ktorý pozostáva z 2711 betónových kvádrov rôznych výšok a hrúbok.
Uvidíte budovu Ríšskeho snemu, sídlo nemeckého parlamentu a dozviete sa o historických udalostiach, s ktorými sa táto budova spájala. Na záver nevynecháte dominantu Berlína – Brandenburgskú bránu a individuálne voľno budete mať na jednej z najznámejších a najstarších ulíc v Berlíne Unter den Linden, ktorá je pomenovaná podľa lipových stromov, ktoré sú na ulici vysadené.
Vo večerných hodinách presun na hotel. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách sa vydáte na jedno z najkrajších námestí v meste Gendarmenmarket, kde sa nachádza Nový kostol, Francúzsky dóm a Koncertný dom.
Prejdete okolo katedrály sv. Hedvigy, ktorá je hlavným a najväčším rímsko-katolíckym chrámom v Berlíne a veľmi pripomína Pantheon v Ríme. Zastavíte sa na námestí Bebelplatz, kde prišlo k páleniu takzvaných "nežiadúcich kníh". Zhliadnete Humboldtovu univerzitu, ktorá je najstaršou v Berlíne. Navštevovali ju napríklad fyzik Albert Einstein, zakladateľ marxizmu Karl Marx, básnik Heinrich Heine, zjednotiteľ Nemecka Otto von Bismarck.
Nahliadnete do pamätníku Neue Wache, ktorý je určený obetiam vojny. Nachádza sa v budove bývalej strážnice. Vnútri v pamätníku uvidíte sochu "Matka a jej mŕtvy syn", ktorá zdôrazňuje utrpenie civilistov počas 2. svetovej vojny.
Ďalej sa presuniete k nádhernému Berlínskemu dómu, ktorý je najväčším kostolom v Berlíne, práve tu boli pochovaní pruskí králi.
Večer strávite na námestí Alexanderplatz. Dobu NDR Vám práve tu pripomenú hodiny ukazujúce svetový čas.
Neďaleko Červenej radnice uvidíte aj Neptúnovú fontánu, ktorá zobrazuje boha morí – Neptúna so štyrmi ženami, ktoré stelesňujú štyri nemecké rieky : Odru, Vislu, Rýn a Labe. Deň ukončíte úžasným výhľadom z televíznej veže Fernsehturm na vysvietený Berlín. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


3.deň :
po raňajkách individuálny program, prípadne možnosť návštevy DDR múzea, kde nájdete predmety z každodenného života z čias socializmu (hračky, zariadené kuchyne, kúpeľne, práčky, magnetofóny, niekoľko televízorov,...). Pripomenie Vám časy minulé. 
Pre milovníkov morského sveta odporúčame navštíviť aj fascinujúci podmorský svet v aquariu Sea Life spolu s Aqua domom. V neskorších hodinách presun na letisko. Odlet z Berlína do Viedne.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podriaďuje letovému poriadku.

Pokyny k zájazdu obdržíte e-mailom približne týždeň pred odchodom.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Berlín - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
1 x príručná batožina do 8 kg
služby sprievodcu CK PRIMA TRAVEL
prehliadku Berlína
2 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
2 x raňajky
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
príplatok za jednolôžkovú izbu 60 € / osoba / noc
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 40 € / osoba
celková doprava v Berlíne - cca 40 € / osoba
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba / noc ( platí sa priamo v hoteli )
Berlínska katedrála - cca 10,00 € / osoba
Fernsehturm ( výhliadková veža ) - cca 22,50 € / osoba
Topografické múzeum - zadarmo
DDR múzeum - cca 13,50 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Berlín

Generované systémom ProfiTour