Pucciniho operný festival

Destinácia: Taliansko, Toskánsko (Florencia), Lucca
Kód zájazdu: 1353826
Cena od: 292,92 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia
Kultúra

Výber termínu

12.07.2025 3 dni First Minute 292,92 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
3-dňový autokarový zájazd

Úvod:
Taliansko dalo svetu mnoho vynikajúcich hudobných skladateľov a k najznámejším určite patrí aj Giacomo Puccini, s menom ktorého je späté mestečko Torre del Lago, kde slávny umelec žil a skomponoval niekoľko opier. Každoročne sa tu v amfiteátri na brehu jazera koná prestížny hudobný festival, zameraný na Pucciniho operné diela.


Program:
1. deň:
Odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách (z Bratislavy o 6.00 h). Tranzit do Talianska cez Rakúsko. Ubytovanie v okolí mesta Lucca.

2. deň:
Dnes nás čaká spoznávanie historického mestečka Lucca. Medzi mestskými hradbami sa ukrýva perfektne zachovalé starobylé jadro. Pozrieme si románsku katedrálu San Martino s bohato zdobenou fasádou, renesančnú radnicu, kostol San Michele, chrám San Frediano s mozaikou Nanebovstúpenia Pána, Piazza Anfiteatro s eliptickým tvarom pôvodného amfiteátra. Vo večerných hodinách sa presunieme do Torrre del Lago, prímorského mestečka spätého s menom skladateľa Giacoma Pucciniho, ktorý tu vo Ville Puccini žil a stala sa aj miestom jeho posledného odpočinku. Vo veľkolepom amfiteátri si pozrieme predstavenie Turandot. Po skončení predstavenia odchod na Slovensko.
Turandot je posledná opera Giacoma  Pucciniho, ktorú však nestihol dokončiť. Zanechal však náčrty svojich hudobných myšlienok, vďaka ktorým mohla byť dokončená F. Alfanom. Prvýkrát bola uvedená v roku 1926 v milánskej La Scale. Kto sa chce stať manželom Turandot, ten musí uhádnuť jej tri hádanky. Táto správa sa dostane aj k princovi Kalafovi, uprchlíka so svojej krajiny. Kalaf sa chce uchádzať o ruku Turandot a neodradí ho ani to, že neúspešní pytači sú popravení. Turandot mu vysvetľuje prečo je taká krutá: Kedysi vládla v Číne princezná Lou – Ling, prababička Turandot. Uniesol ju tatársky chán, ktorý ju zneuctil a umučil na smrť. Práve kvôli tomu sa chce každému pytačovi pomstiť a nikdy nechce poznať lásku. Napriek tomu, že princ uhádne všetky tri hádanky, Turandot odmieta stať sa jeho ženou. Princ sa vzdáva svojho víťazstva a sľubuje podstúpiť smrť, ak ona do nasledujúceho rána uhádne jeho meno. Turandot chce za každú cenu zistiť meno princa. Sluhovia aj sama Turandot nútia Timura a Liu, aby prezradili princovo meno. Aby zachránila Timura pred mučením, vyhlási Liu, že len ona jediná pozná meno princa a prebodne sa dýkou. Princ obviní Turandot z nezmyselnej krutosti a aby ju verejne ponížil, strhne jej závoj a pobozká ju. Bozk však prebudí v oboch lásku a v Číne tak končí krutovláda a začína vláda lásky.

3. deň:
Príchod na Slovenskov skorých ranných hodinách.


Ubytovanie:
1x v hoteli 3*.

Stravovanie:
1x raňajky.


Doprava:
Autokarová.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom, 1x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*, sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1 izbu. Vstupenku na operu. Pobytovú taxu. Vstupy. Cestovné poistenie.

Lucca

Generované systémom ProfiTour