Varšava v plnej kráse

Destinácia: Poľsko, Mazovské vojvodstvo, Varšava
Kód zájazdu: 1353803
Cena od: 586,53 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

18.04.2025 4 dni First Minute 685,31 € +0 € odlet: Viedeň letecká
09.05.2025 4 dni First Minute 596,82 € +0 € odlet: Viedeň letecká
18.07.2025 4 dni First Minute 586,53 € +0 € odlet: Viedeň letecká
26.09.2025 4 dni First Minute 596,82 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Vydajte sa s nami za krásami poľskej metropoly - Varšavy. Mesto bolo počas druhej svetovej vojny takmer zničené, ale podobne ako Fénix, aj Varšava vstala z popola a dnes je moderným a dynamickým mestom. Jej historické centrum je zapísané na zozname UNESCO. 


Program:
1. deň:
Odletíme za poznaním poľskej Varšavy. Po prílete nás čaká prehliadka mesta, kde sa zoznámime s pútavými varšavskými dejinami. Dozvieme sa o jeho sláve z čias kráľa Stanislava Augusta Poniatovského, no spoznáme aj jeho pád, keď bolo počas druhej svetovej vojny takmer zničené. Našťastie však, podobne ako Fénix, Varšava vstala z popola a dnes je moderným a dynamickým mestom. Vyniká nielen najvyššou stavbou Poľska a Európskej únie, vežou Varso, ale má aj svoju historickú ikonu, ktorou je Palác kultúry a vedy dvíhajúci sa do výšky 230 metrov s labyrintom viac ako 3 200 miestností. Najvyššie poschodie nám ponúkne panoramatickú vyhliadku. Dokonca tu koncertovala slávna skupina The Rolling Stones či spevák Leonard Cohen. Pri objavovaní mesta nevynecháme ani varšavskú raritu, ktorou je Keretov dom so šírkou len 1,2 metra.

2. deň:
Naše kroky budú viesť za krásami Starého mesta zapísaného aj na zozname UNESCO. Toto pulzujúce srdce Varšavy sa pýši historickými uličkami, kde oceníme architektonickú krásu precízne zrekonštruovaného centra. Staromestská tržnica, ktorá vznikla v 13. storočí, je dnes plná kaviarní a reštaurácií s poľskými špecialitami. Ochutnáme tradičné bigos, pripravené z kapusty, klobás a údeného mäsa. Zámocké námestie zdobí 22 metrov vysoká bronzová socha kráľa Žigmunda III., ktorý sa zaslúžil o to, aby sa Varšava stala hlavným mestom Poľska. Prejdeme sa po Kráľovskej ceste a na spojnici Starého mesta s Novým nás privíta Barbakan zo 16. storočia, ktorý slúžil ako vstupná brána zakončíme multimediálnou šou v parku fontán. Poliaci milujú zelené parky a Varšava ich má viac ako 80!

3. deň:
O tom, že je Varšava kráľovská, sa presvedčíme vďaka Kráľovskému zámku, ktorý bol pôvodne postavený už v 14. storočí. Aj keď bol celkom zničený počas druhej svetovej vojny, Poliaci ho predsa len obnovili a dnes je možné obdivovať jeho bohatý interiér v kráľovských komnatách, galériách s dielami významných umelcov. Neďaleko mesta leží Kráľovský kúpeľný park, kde sa pokocháme krásnymi záhradami, Palácom na ostrove, oranžériou či kaštieľom Lazienki. Po prehliadke voľný program.

4. deň:
Tento deň ráno zasvätíme vedeckým experimentom vo varšavskom Kopernikovom vedeckom centre, kde sa na chvíľu prenesieme do sveta výskumov a bádateľov. Tento vzdelávací a kultúrny komplex vznikol v roku 2011 pri rieke Visla a funguje na princípe zaujímavých pokusov, ktoré si každý sám môže vyskúšať. Po skončení našich experimentov transfer na letisko a odlet do Viedne.


Poznámka:
Zmena odletových miest, letových časov a programu vyhradená.


Ubytovanie:
3x v 3* hoteli


Stravovanie:
3x raňajky


Doprava:
Letecká


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko - hotel - letisko. 3x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Prepravu počas pobytu vo Varšave okrem uvedeného. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Varšava

Generované systémom ProfiTour