To najlepšie z Portugalska

Destinácia: Portugalsko, Stred
Kód zájazdu: 1353434
Cena od: 799 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

20.03.2025 5 dní First Minute 799 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite Portugalsko, krajinu plnú temperamentu, krásnej prírody, ohromujúcich pamiatok a dobrého jedla. Objavíte Lisabon, mesto moreplavcov, vydáte sa na najzápadnejší bod Európy - Cabo da Roca, kde zem končí a more začína. Navštívite rozprávkové mesto Sintra, uvidíte extravagantný palác Pena, ktorý je jedným zo siedmich divov Portugalska. Višňový likér budete môcť ochutnať v bielom mestečku Óbidos a najväčšie vlny na svete uvidíte v Nazaré. Neobídete ani jedno z najvýznamnejších pútnických miest - Fatimu.

Program :

1.deň :
odlet z Viedne do Lisabonu, presun na hotel. Večerná prachádzka Lisabonom, individuálny program. Nocľah. 


2.deň :
po raňajkách sa vydáte do centra Lisabonu, kde prehliadku začnete na centrálnom námestí Rossio, ktoré je charakteristické výraznou mozaikovou dlažbou a toto námestie by malo o čom rozprávať, či už by to boli býčie zápasy, veselice, verejné popravy alebo ničivé zemetrasenie.
Štvrťou Baixa, ktorá je považovaná za jadro Lisabonu a obchodné centrum, sa vydáte k triumfálnemu oblúku Arco Triuntal da Rua Augusta.
Cestou budete míňať hlavnú tepnu mesta lemovanú butikmi, obchodmi, kaviarňami a domy zdobené azulejos. Prejdete na námestie Praca do Commercio s jazdeckou sochou kráľa Jozefa I.  
Popoludní sa vydáte na jazdu električkou do najstaršej štvrti Alfama k Miradouro de Santa Luzia Miradouro da Graça s výhľadom na samotné mesto a na Hrad svätého Juraja.
Vzhliadnete katedrálu Sé, ktorá je najstarším a najvýznamnejším chrámom v Lisabone. Osobné voľno na nákupy, návrat na hotel.

3.deň :
po raňajkách sa vydáte do rozprávkového mesta Sintra, ktoré je spolu s priľahlou oblasťou zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.
V rámci návštevy sa prejdete parkom obrovského rozprávkového komplexu Paláca Pena, ktorý vás zaujme aj svojou fascinujúcou históriou.
Navštívite aj tajuplný palác Quinta da Regaleira, ktorý vás očarí hneď na prvý pohľad a pohltí tajomstvami, ktoré skrýva vo svojom vnútri. Súčasťou paláca je prekrásna kaplnka a veľký park s jazerami, jaskyňami a fontánami. Prvý majiteľ António Augusto Carvalho Monteiro si pre seba prial sídlo, ktoré by odrážalo jeho záujmy a to alchýmiu, templárstvo, murárstvo a rsekruciánsky rád. 
Neskôr sa presuniete na najzápadnejší pevninský výbežok Portugalska a kontinentálnej Európy – Cabo da Roca, ktorý leží 40 kilometrov západne od Lisabonu.
Básnik Luís de Camoes o Cabo da Roca hovoril, že je to miesto „kde zem končí a more začína“. 
Poslednou zastávkou dňa budú útesy Boca do Inferno – ústa do pekiel, kde si s použitím fantázie predstavíte vlny Atlantického oceánu a kapitánov snažiacich sa vyhnúť nástrahám tohto útesu.

4.deň :
po raňajkách sa vydáte objavovať ďalšie zaujímavé miesta Portugalska. Prvou zastávkou bude mesto Óbidos, kde vás uchvátia snehobiele domčeky a krivoľaké uličky v objatí kamenných hradieb.
Prejdete sa k dominante mesta k hradu, ktorý nechal prestaviť portugalský kráľ Alfons I., potom, čo sa mu v roku 1148 podarilo mesto dobyť od Maurov. Pre mestečko Óbidos je typický višňový likér podávaný v čokoládovom kalíšku - ginja.
V 15. storočí sa v miestnom kostole uskutočnila svadba portugalského kráľa Alfonsa V. s jeho sesternicou Isabelou z Coimbry.
Následne sa presuniete do mesta Nazaré, pôvodnej rybárskej dedinky, ktorá sa preslávila legendou o zázračnom zjavení Panny Márie a s obrovskými 30-metrovými vlnami, ktoré v zimných mesiacoch prichádzajú k pláži Praia do Norte.
Po krátkej zastávke vás bude čakať mesto Batalha, ktorému dominuje dominikánsky kláštor Mosteiro da Batalha.
Slovo Batalha v preklade znamená „bitka“ – odkazuje na kľúčovú bitku u Aljubarroty v roku 1385, počas ktorej utláčaní Portugalci získali svoju zvrchovanosť porazením kastílskych vojsk. Poslednou dnešnou zastávkou bude Fatima.
Miesto bolo vyše 90 rokov považované za najvýznamnejšie pútnické miesto na svete. Miesto navštevujú milióny ľudí ročne od tej doby, kedy sa tu trom deťom zjavila Panna Mária. Pútnici sem prichádzajú prosiť o zázrak.

5.deň :
po raňajkách osobné voľno v Lisabone, neskôr presun na letisko, odlet do Viedne.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Lisabon - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
4 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
4 x raňajky
1 x príručná batožina do 5kg ( 35 x 20 x 20 cm )
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 40 € / osoba
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 45 € / spiatočný let
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli )
príplatok za jednolôžkovú izbu 65 € / osoba / noc
celodenný výlet Sintra a okolie – cca 70 € / osoba
celodenný výlet Fatima a okolie – cca 80 € / osoba
záhrady Parku Pena – 8 € / osoba
Palác Quinta da Regaleira – 12 € / osoba
MHD Lisabon – cca 22 €
Shuttle na hotel z letiska a späť – 30 €
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour