Koncentračný tábor Mauthausen, schody smrti a Linz

Destinácia: Rakúsko, Horné Rakúsko
Kód zájazdu: 1353426
Cena od: 59 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

29.03.2025 1 deň First Minute 59 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Vydáte sa po stopách temnej histórie. Navštívite koncentračný tábor Mauthausen, ktorý patril k najhorším vyhladzovacím táborom. Na obete holokaustu sa nesmie nikdy zabudnúť a slávny spisovateľ E. Wiesel vyslovil jednu unikátnu myšlienku: „Zabudnúť, znamená nechať ich znovu zomrieť“. Mauthausen bol určený na vyhladzovanie nepohodlnej inteligencie. Väzni boli nútení k otrokárskej práci v žulových kameňolomoch. Produkovali stavebný materiál pre veľkolepé architektonické projekty nacistov. Mnoho ich zomrelo na tzv. „schodoch smrti“. Bolo to 186 schodov smrti, po ktorých museli väzni vynášať vyťaženú žulu. Od vyčerpania často padali pod nákladom skál a zrútili sa zo schodiska na dno kameňolomu. Z väzňov, ktorí prešli bránou tábora, prežila len polovica. V Mauthausene sa zachovalo veľa pôvodných budov, ktoré môžete vidieť a dozvedieť sa veľa informácií práve o tejto smutnej histórii. Po návšteve koncentračného tábora navštívite mesto Linz, hlavné mesto Horného Rakúska. Nezabúdajte, že z Linzu nemôžete odísť bez toho, aby ste neochutnali známu Linzer Torte – lineckú tortu. Na hlavnom námestí Hauptplatz budete obdivovať pastelovo sfarbené barokové domy. Ústredným bodom je tu stĺp Najsvätejšej trojice. Uvidíte Starú radnicu s pôvabným arkádovým nádvorím a Landhaus ( krajinský parlament), zaujímavý je aj Mozartov dom, kde skomponoval svoju „Lineckú symfóniu“. A viete o tom, že práve v Linzi sa nachádza najväčší kostol Rakúska ? Je ním Katedrála sv. Panny Márie s 20 000 miestami na sedenie.
V Linzi sa nachádza tiež jedna zaujímavosť a tou je jedna z najstrmších železničných tratí na svete. Pöstlingbergbahn je úzkorozchodná elektrická železnica alebo „horská električka“ v rakúskom Linzi. Spája hlavné námestie v centre Linzu so štvrťou Pöstlingberg, ktorá sa nachádza na vrchole kopca na severnom konci mesta. V podvečerných hodinách odchod na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
prehliadku Linzu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 6 € (garantovaný zvoz),
Sereď 6 € (garantovaný zvoz),
Trnava 6 € (garantovaný zvoz),
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
vstupné Mauthausen - cca 5 € / osobaCestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.
Generované systémom ProfiTour