Skryté skvosty Toskánska

, autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska, Pienza , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska, ostrov Elba , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska, ostrov Elba , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska, ostrov Elba , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska, Pitigliano , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska, Terme di Saturnia , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska, Arezzo , autobusový poznávací zájazd, Skryté skvosty Toskánska, Pienza
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1353412
Cena od: 952,65 €
Príplatky od: 240 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

08.05.2025 5 dní First Minute 952,65 € +240 € odlet: Viedeň letecká
02.10.2025 5 dní First Minute 952,65 € +240 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Objavte skryté zákutia najznámejšieho regiońu Talianska.


Typ stravy:
raňajky

Doprava:
letecká

V cene je zahrnuté:
4x ubytovanie v hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Bologna - Viedeň, 1x príručná batožina 10 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transferletisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 240 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov 100 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 200 EUR/4 noci. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Program:

1. deň – odlet z Viedne, prílet do Bologne. Presun do mesta Arezzo, rodiska slávneho básnika Francesca Petrarcu a maliara a architekta Giorgia Vasariho. Arezzo je tiež preslávené zlatníctvom a výrobou šperkov, ale najväčším lákadlom je cyklus fresiek „Legenda o Svätom kríži“, nachádzajúci sa v gotickom kostole sv. Františka. Ubytovanie a nocľah.

2. deň – raňajky, návšteva malebného mestečka Montepulciano, prehliadka zahrňujúca hlavné námestie Piazza Grande s kostolom a radnicou, etruské pivnice s ohromnými vínnymi sudmi, úzke uličky s mnohými kostolíkmi a reštauráciami. Transfer do krásneho mestečka Pienza, ležiaceho v oblasti Val d`Orcia, s úžasnými výhľadmi do krajiny. Námestie Pia II., Duomo, Palazzo Piccolomini. Po prehliadke presun na rodinnú farmu, ochutnávka výborného pikantného syra Pecorino. Krátky presun do Montalcina - okúzľujúcej toskánskej dedinky obkolesenej pevnými hradbami. Dnes je spájaná hlavne s výrobou jedného z najznámejších a najlepších vín v Taliansku „Brunello di Montalcino“. Ochutnávka. Návrat do hotela.

3. deň – raňajky. Návšteva pôvabného mestečka Pitigliano, známeho aj ako malý Jeruzalem, vďaka kedysi veľmi početnej židovskej komunite. Už na prvý pohľad uchváti svojou polohou na sopečnej skale. Prechádzka členitým centrom. Krátka zastávka s prehliadkou v mestečku Sovana. Návšteva Terme di Saturnia. Možnosť kúpania v prírodných kúpeľoch Cascate del Mulino alebo termálnom parku. Ubytovanie a nocľah.

4. deň - raňajky, z prístavu Piombino trajekt na ostrov Elba, kde žil 9 mesiacov vo vyhnanstve Napoleon Bonaparte. Presun lanovkou k najvyššiemu vrchu Elby Monte Capanne. Návrat do mesta Portoferraio, prehliadka mesta - veža Linguella, pevnosť Forte Stella, starý vstup do mesta Porta al Mare, Napoleonova rezidencia Villa dei Mulini. Večer trajekt z ostrova a transfer do hotela, ubytovanie.

5. deň – raňajky, presun do Bologne, mesta známeho nielen najstaršou univerzitou na svete, ale aj gurmánskymi špecialitami. Prehliadka centra mesta zahrnujúca hlavné námestia Piazza Maggiore, Piazza Nettuno s ikonickou Neptúnovou fontánou, Palazzo del Podesta a samozrejme symbol mesta – Due Torri – Dve veže, ktoré sa zachovali ako jedny z mála rodinných stredovekých mrakodrapov a v minulosti slúžili na rôzne účely, okrem iných aj ako väzenie. Transfer na letisko, odlet z Bologne do Viedne.


Dni:

5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD   


Pamiatky v programe pre leták:
Arezzo - Montepulciano - Pienza - Montalcino - Pitigliano - Sovana - Terme di Saturnia - Elba - Bologna

Generované systémom ProfiTour