Taliansko na tanieri

Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Bologna, Piazza del Nettuno and Piazza Maggiore Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, cestoviny passatelli Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, piadina Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Modena, Old Town Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Rimini Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Parma, Parmská šunka Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena, Rocca Brisighella Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Bologna, Due Torri Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Bologna Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ducal Palace, Modena Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, San Marino Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Dozza Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Dozza Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, San Marino Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Parma Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Parma Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Parma Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena, Rocca Brisighella Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, mapa Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1353395
Cena od: 978,75 €
Príplatky od: 240 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

03.07.2025 5 dní First Minute 978,75 € +240 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Recept na dni plné gastronomických zážitkov? Prehliadky talianskych miest, ktoré preslávili nie len historické udalosti, ale práve ich chutné vína, syry, omáčky a iné dobroty.


Typ stravy:
raňajky

Doprava:
letecká

V cene je zahrnuté:
4x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň – Bologna – Viedeň, 1x príručná batožina 8 kg/os., 1x podpalubná batožina 23 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, sprievodca CK, autokarová doprava počas okruhu, 3 ochutnávky podľa programu (ocot, parmská šunka, syry, víno), ostatné prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 240 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov 50 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 145 EUR/4 noci. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Program:

1. deň - prílet do Bologne, mesta známeho nielen najstaršou univerzitou na svete, ale aj gurmánskymi špecialitami. Návšteva Mercato di Mezzo v kulinárskom centre mesta, štvrti Quadrilatero. V tomto gastronomickom „štvoruholníku“ možno nájsť to najlepšie z chutí regiónu Emilia- Romagna a Bologne. Tagliattele al ragú, inak a inde známe ako bolonské špagety, piadina – chlebová placka podávaná s najrôznejšími oblohami alebo miestna jemná klobása mortadella. Popoludňajšia prehliadka mesta zahrnujúca hlavné námestia Piazza Maggiore, Piazza Nettuno s ikonickou Neptúnovou fontánou, Palazzo del Podesta a samozrejme symbol mesta – Due Torri –Dve veže, ktoré sa zachovali ako jedny z mála rodinných stredovekých mrakodrapov. Ubytovanie a nocľah.

2. deň - raňajky, návšteva Modeny, s prehliadkou centra mesta, pretkanej tým najlepším z miestnej gastronómie – raňajkové „šišky“ gnocco fritto, ktoré si možno vychutnať v každú hodinu dňa. Malé tortellini, veľké tortelloni, či najväčšie tortellacci. Ľahké šumivé víno lambrucso a menej známa šunka culatello. Ochutnávka jedinečného miestneho balzamikového octu s nezameniteľnou chuťou. Popoludní presun do Parmy, ktorá je okrem svojich architektonických pamiatok v historickom centre preslávená predovšetkým parmskou šunkou (prosciutto di Parma) a kráľom syrov parmezánom (parmigiano reggiano). Ochutnávka. Návrat do hotela.

3. deň - po raňajkách odchod do jedného z najkrajších mestečiek Talianska- Dozza, ktoré je známe aj vďaka nevšednému festivalu maľovaniastien domov. Návšteva Enotéky, nachádzajúcej sa v hrade a jeho pivniciach. Ochutnávka regionálnych vín. Popoludní návšteva Raveny, kde ranokresťanské pamiatky (UNESCO) tvoria súbor kultúrnychpamiatok špecifických zmesou viacerých štýlov a tradícií. Ani tu gastronómianezaostáva so svojimi passatelli – nevšedne pripravovanými a tvarovanými cestovinami. Vychutnať si možno aj čerstvé ryby a mušle z neďalekého prístavu. Ubytovanie v hoteli.

4. deň - po raňajkách odchod do San Marina, najmenšej nezávislej republiky na svete. Medzi najzaujímavejšie pamiatky patrí pevnosť La Rocca, Palazzo Publicco, či tri stredoveké veže, ktoré dali meno aj obľúbenému miestnemu dezertu – torta tre monti. Odchod do mestečka Rimini, známeho predovšetkým svojimi kilometre dlhými piesočnatými plážami. K oddychu pri mori je nutné pridať morské špeciality, napr. Rybí guláš (brodetto di pesce ) typický pre prímorské mestá Talianska a osvieženie dodá pravá talianska zmrzlina – gellato. V prípade priaznivého počasia kúpanie. Návrat do hotela.

5. deň - raňajky, návšteva mesta Ferrara, presláveného svojou renesančnou architektúrou s hradom Este a tradičnými špecialitami. Za zachovanými mestskými hradbami si možno dopriať varenú salama da sugo, zemiakmi plnené tortelli di patate a sladkou bodkou pre milovníkov čokolády je torta tenerina. Transfer na letisko, odlet do Viedne.


Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Bologna - Modena - Parma - Dozza - Ravena - Rimini - San Marino - Ferrara

Generované systémom ProfiTour