Gran Canaria - ostrovná harmónia a dobrodružstvo

Destinácia: Kanárske ostrovy, Gran Canaria
Kód zájazdu: 1353218
Cena od: 1 468,73 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.04.2025 8 dní First Minute 1 468,73 € +0 € odlet: Viedeň letecká
22.05.2025 8 dní First Minute 1 468,73 € +0 € odlet: Viedeň letecká
12.06.2025 8 dní First Minute 1 468,73 € +0 € odlet: Viedeň letecká
18.09.2025 8 dní First Minute 1 468,73 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
More piesku, sopky a nekonečne modrý oceán. Ochutnajte čaro ostrova Gran Canaria, ktorý je posiaty sviežimi borovicovými lesmi a jeho brehy obmýva Atlantik. Ostrov, nad ktorými sa dvíhajú už len prastaré sopečné hory vás pohladí na duši pre krásne pláže, skvelé jedlo a námornícke legendy. Keďže tento malý kontinent učaroval aj Krištofovi Kolumbovi, iste učaruje aj vám.


Program:
1. deň:
Z Viedne odletíme na sopečnú Gran Canariu, tretí najväčší ostrov súostrovia Kanárskych ostrovov. Ostrov má mnoho tvárí, od živých turistických stredísk po pokojnú horskú prírodu. Často je nazývaný i „miniatúrnym kontinentom“ vďaka svojej rozmanitej krajine. Presunieme sa do hotela v Playa del Inglés, letoviska so známou svetlou pieskovou plážou Playa del Inglés.

2. deň:
Ráno sa presunieme do hlavného mesta Las Palmas a začneme prehliadkou historickej časti, zastavíme sa pri Kolumbovom múzeu, prejdeme sa nákupnou štvrťou, prejdeme sa parkom Doramas, ktorý je nádhernou zelenou oázou v centre mesta. V parku sa nachádza aj Pueblo Canario, čo je architektonický komplex navrhnutý bratmi Néstorom a Miguelom Martínom-Fernándezom de la Torre. Uchváti nás historický Kostol Santa Catalina. Zažijeme ruch prístavu Santa Catalina, prejdeme sa po promenáde pri mestskej pláži Las Canteras. Pre milovníkov morského života je tu moderné akvárium Poema del Mar. Vychutnáme si vyhliadku a najväčší kráter ostrova Caldera de Bandama.

3. deň:
Voľný deň, relax pri mori.

4. deň:
Pred nami je celodenný výlet stredom ostrova, kde navštívime roklinu Fataga, ktorá je známa aj ako „údolie tisícich palmových stromov“. Je jednou z najkrajších a najmalebnejších oblastí na ostrove. Prejdeme sa kanárskym Grand Canyonom a zastavíme sa na vyhliadke, odkiaľ vidieť dunovú pláž a palmové oázy. Nevynecháme ani symbol ostrova, Roque Nublo. Pokračujeme do centra ostrova, do Cruz de Tejeda s nádhernými výhľadmi. Serpentínovou cestou sa dostaneme do jedného z najkrajších miest ostrova, Teroru, ktorému dominuje bazilika a balkónové domy. Na záver dňa prídeme do mesta pramenitej vody Firgas, ktorá kaskádovo preteká mestom a lemujú ju sevillské dlaždice.

5. deň:
Prístav Puerto de Mogán je známy ako Kanárske Benátky. Odtiaľ sa vydáme loďou za poznávaním západného pobrežia do letoviska Puerto Rico. Presunieme sa na juh ostrova k historickému majákuMaspalomas, kde vynikajú pieskové duny vysoké až 10 metrov a pripomínajú Saharu. Prejdeme sa po promenáde okolo dún až k jazierku v chránenej rezervácii.

6. deň:
Voľné dni a relax pri mori. Pre tých, ktorí by chceli viac spoznávať, máme pripravené fakultatívne výlety (pozorovanie delfínov, treking do vavrínových lesov).

7. deň:
Voľné dni a relax pri mori. Pre tých, ktorí by chceli viac spoznávať, máme pripravené fakultatívne výlety (pozorovanie delfínov, treking do vavrínových lesov).

8. deň:
Transfer na letisko a odlet do Viedne.


Ubytovanie:
4* hotel.

Stravovanie:
Polpenzia.


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. 7 x ubytovanie v 4* hoteli s polpenziou. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Vstupy. Fakultatívne aktivity. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour