Amazonský prales - zelené srdce Brazílie

Destinácia: Brazília, Rio de Janeiro
Kód zájazdu: 1353216
Cena od: 4 016,53 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

15.08.2025 9 dní First Minute 4 016,53 € +0 € odlet: Viedeň letecká
09.10.2025 9 dní First Minute 4 016,53 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Vyberte sa na nezabudnuteľné dobrodružstvo do srdca Amazonského pralesa! Preskúmajte najväčší dažďový prales na svete, objavte exotickú flóru a faunu a zažite autentické stretnutie s domorodými kmeňmi. Tento zájazd vám ponúkne jedinečnú príležitosť prežiť prírodu v jej najčistejšej podobe, od fascinujúcich riek až po tajomné džungle plné divokých zvierat. Pripravte sa na cestu plnú zážitkov, ktoré vám otvoria nové obzory a prinesú nezabudnuteľné spomienky.


Program:
1. deň:
Z Viedne odlietame do krajiny karnevalu a samby, do Brazílie. Po prílete do hlavného mesta Rio de Janeiro sa presúvame do hotela a oddýchneme si po dlhej ceste.

2. deň:
Od rána sa vrhneme do vírov tohto nádherného živelného mesta. Mesto je známe svojou úžasnou prírodnou scenériou. Náš deň sa začne exkurziou na Corcovado, kam sa dostaneme popri Laguna Rodrigo de Freitas. Vláčikom sa dostaneme na úpätie hory a vyjdeme na vrchol. Pohľad z výšky 396 metrov nad morom sa satne nezabudnuteľným. Odtiaľ sa vyvezieme panoramatickou lanovkou k najznámejšiemu znaku Brazílie a Rio de Janeira, k soche Christa. Sochu môžeme vidieť z každého jedného miesta v Riu. Z vyhliadkovej plošiny si vychutnáme jeden z najúžasnejších panoramatických výhľadov na svete. Cestou na Cukrovú homoľu sa zastavíme na kopci Morro da Urca, na ktorom sa nachádza niekoľko záahrad a vyhliadkových panoramatických plošín. Z jednotlivých vyhliadok uvidíme nádherné pláže a záliv Guanabara.

3. deň:
Rio de Janeiro, mesto nazývané i "Nádherným mestom". Pozývame Vás na prehliadku domova svetoznámeho karnevalu. Navštívime Carnival Factory. Myslelo sa na každý detail, preskúmame každú jednu miestnoť, stretneme sa s rodinou, ktorá stojí za vznikom a organizáciou slávneho festivalu. Dozvieme sa ako sa každoročne pripravujú karnevalové vozy a ako sa vyrábajú kostýmy, dozvieme sa históriu samby a karnevalu. V miestnej šatni budeme mať možnosť si kostýmy vyskúšať a odfotiť sa. A teraz, prekvapenie! Zúčastníme sa na hodine samby s profesionálnou tanečnicou školy samby. Na záver si vychutnáme tradičnú Caipirinhu, ktorá sa stala národným nápojom Brazílie.

4. deň:
program 4.-7.deň
Presúvame sa na letisko k miestnemu preletu. Začína sa naše dobrodružstvo v Amazonskom dažďovom pralese. Ubytujeme sa v Amazon Ecopark Lodge, neďaleko mesta Manaus. Lodge je situovaný na brehu rieky Taruma, čo je prítok rieky Amazonky, a je obklopený hustou džungľou, ktorá ponúka množstvo možností na objavovanie. Čo zažijeme počas nášho pobytu? Prechádzky po džungli. Objavíme exotickú stránku pralesa, spoznáme nespočetné množstvo druhov rastlín a drevín, uchvátia nás jazierka s krištáľovo čistou vodou, nadchnú nás exotické orchidei, dozvieme sa ako a kde sa dá získať sladučké ovocie, ako sa zorientovať medzi stromami, ako spoznať liečivé rastliny. Stretneme sa s vodou. Užijeme si plavbu na Rio Negro. Z palube uvidíme krásy mesta Manaus. Doplavíme sa k Econtro das Áquas, kde sa stretávajú tmavé vody Rio Negro s hnedými vodami Rio Solimoes. Od tohto bodu tvoria obe rieky slávnu rieku Amazon. Vychutnáme si obed. Rybačka. Na konoe sa vydáme na naše rybárske dobrodružstvo. Podarí sa nám uloviť nejakú rybu? Naučíme sa chytiť piraňu? Opičí les. Je to centrum pre rehabilitáciu voľne žijúcich zvierat, ktoré boli zabavené z nelegálneho obchodu. Nočná prehliadka. Vydáme sa opäť na kanoe a zžijeme sa s nočnými zvukmi džungle. Budeme pozorovať malé aligátory, ktorého sa sprievodca pokúsi pre nás opatrne chytiť  aby nám o ňom porozprával viac. Návšteva Casa de Caboclo. Vydávame sa spoznať tradície obyvateľov pri rieke „Caboclos“. Je to zmes bielych ľudí a amazonských Indiánov. Navštívime ich obydlie, spoznáme výrobu maniokového koláča a tapiokových palaciniek. Presun na letisko k miestnemu preletu do Rio de Janeiro.

8. deň:
Plní zážitkov opúšťame túto nádhernú krajinu a presúvame sa na letisko k odletu do Viedne.

9. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
3* hotel, lodge

Stravovanie:
Raňajky, polpenzia.


Doprava:
Letecká s prestupom.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane servisných a letiskových poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miesten prelety. Miestne transfery. 7x ubytovanie. Raňajky, polpenzia. Výlety s vstupy podľa programu (prehliadka Rio de Janeiro, prechádzka džungľou, stretnutie s vodou, rybačka, Opičí les, nočná prechádzka džungľou, Casa de Caboclo). Miestnych sprievodcov. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Fakultatívne aktivity. povinné prepitné pre miestnych sprievodcov a vodičov 70 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.

Rio De Janeiro

Generované systémom ProfiTour