Maková dedinka Armschlag a víťazstvo lásky na zámku Artstetten

Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko, Armschlag
Kód zájazdu: 1353080
Cena od: 45 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

12.07.2025 1 deň First Minute 45 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite makový raj v dedinke Armschlag a spoznajte príbeh lásky Ferdinanda a Žofie na zámku Artstetten.
V ranných hodinách odchod zo Slovenska. Navštívite unikátnu makovú dedinku Armschlag, ktorá je preslávená po celom Rakúsku a vyzerá ako z rozprávky.
Dedinka je  obklopená makovými poliami, kde sa dopestuje vyše 700 hektárov maku.
Navštívite makové gazdovstvo, kde sa dozviete o miestnom maku, pozriete si múzeum a budete môcť ochutnať makové špeciality.
Je to doslova makový raj.  Z maku tu vyrábajú naozaj všetko – či už makové múčniky, pálenku, likéry, makovú čokoládu, makový lekvár, pesto s makovým olejom,...
Ďaľším bodom programu bude očarujúci a významný zámok Artstetten s jeho charakteristickými cibuľovitými vežami, ktorý je preslávený vďaka jeho bývalému majiteľovi arcivojvodovi Františkovi Ferdinandovi, bývalému následníkovi cisárskeho trónu, na ktorého bol spáchaný atentát v Sarajeve, ktorý rozpútal prvú svetovú vojnu.
Od našej sprievodkyni sa dozviete o príbehu lásky Františka a Žofie a na zámku vás čakajú rôzne fotografie jeho a jeho ženy, ale taktiež informácie  o ich živote a pobytoch na zámku.
Ferdinand vedel, že Žofia kvôli jej pôvodu nebude môcť byť pochovaná v cisárskej krypte, a preto dal pre ňu aj pre seba zriadiť kryptu pod zámkom v Artstettene. No netušil, že ich život sa tak náhle skončí.
V rozľahlom zámockom parku môžete vidieť nielen prastaré impozantné stromy vrátane gaštanovej aleje,  ale terasovitovú ružovú záhradu. V podvečerných hodinách odchod na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 6 € (garantovaný zvoz),
Sereď 6 € (garantovaný zvoz),
Trnava 6 € (garantovaný zvoz),
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.
zámok Arstetten - 12,90 € /dosp. osoba ( po skupinovej zľave )
múzuem maku - 6,00 € /dosp. osoba, 4 € / deti
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Armschlag

Generované systémom ProfiTour