Jáva & Bali - od sopiek po pláže

Destinácia: Indonézia
Kód zájazdu: 1353047
Cena od: 3 233,12 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

14.03.2025 13 dní First Minute 3 233,12 € +0 € odlet: Viedeň letecká
15.11.2025 13 dní First Minute 3 233,12 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Vydajte sa na nezabudnuteľný zájazd na exotické indonézske ostrovy Jáva a Bali! Objavte fascinujúce kultúrne dedičstvo, mystické chrámy, dychberúce prírodné krásy a preslávené pláže. Preskúmajte majestátne sopky, užite si tradičné balijské tance a vychutnajte si miestne kulinárske špeciality. Tento zájazd vám ponúkne jedinečnú kombináciu dobrodružstva, relaxácie a kultúrneho poznania. 


Program:
1. deň:
Z Viedne odlietame do Jakarty.

2. deň:
Na druhý deň prilietame do Jakarty, ostávame na letisku a presunieme sa k miestnemu preletu do Jogjakarta. Presunieme sa do hotela a oddýchneme si po dlhej ceste. V prípade záujmu a síl sa večer prejdeme po Jalan Maliboro, kde nájdeme množstvo obchodov a reštaurácii.

3. deň:
Ráno začneme s prehliadkou mesta. Jogjakarta je mesto, kde tradície, históriu a zvyky dopĺňa moderný spôsob života, pričom táto symbióza je budovaná desaťročia. Toto rušné hlavné mesto regiónu na ostrove Jáva, s približne pol miliónom obyvateľov, je najobľúbenejšou turistickou destináciou na ostrove, najmä vďaka blízkosti chrámov Borobudur a Prambanan. Jogjakarta má skutočne pre každého niečo. Či už zaujímavú históriu, umenie, prírodu alebo miestnu kultúru. Navštívime sultánov palác Kraton, ruiny vodného paláca Taman Sari, staré mesto, tradičný trh a tiež niekoľko batikovaných dielní a manufaktúr na striebro. Je veľmi dobre známa svojimi batikovanými technikami, ktoré sa preslávili v juhovýchodnej Ázii. Navštívime tiež tradičnú továreň na výrobu cigár Taru Martani. V tomto prípade platí to najlepšie na koniec, pretože deň zakončíme návštevou chrámu Prambanan. Tento obrovský chrámový komplex je zasvätený hinduistickým bohom Šivovi, Brahmovi a Višnuovi.

4. deň:
Ráno začneme návštevou najväčšej budhistickej svätyne, chrámu Borobudur, ktorý stojí už vyše 1000 rokov. Svojou mohutnosťou udivuje návštevníkov do dnešných čias. Cestou sa zastavíme v Candi Mendut a Candi Pawon. Uprostred bujnej zelene dažďového pralesa sa nachádza dedina Candirejo. Zažijeme jazdu na konskom záprahu, prejdeme sa malými uličkami, ktoré sú lemované tradičnými domami, pozrieme si výrobu maniokových sušienok, naučíme sa hrať hru gamelan a vychutnáme si tradičný jávsky obed.

5. deň:
Presúvame sa na železničnú stanicu a máme pred sebou cca 3,5 hodiny cesty do Jombangu. Prechádzať budeme neustále sa meniacou krajinou, popri sopkách a plantážach. Z Jombangu sa presunieme do mesta Malang. S listnatými bulvármi z koloniálnej éry a sviežim podnebím, sa mesto Malang, známe aj ako mesto kvetov, vyznačuje pokojnejším tempom ako hlavné mesto regiónu Surabaya. Je to kultúrne mesto s niekoľkými dôležitými univerzitami a to z neho robí domov pre veľkú študentskú populáciu. Nadchne nás taktiež svojou bohatou históriou, úžasnou krajinou a živou kultúrnou scénou.

6. deň:
Čajové, kávové a jablkové plantáže sú známe v celej Indonézii, preto by bolo hriechom ich vynechať. Pozrieme si mesto Malang a pokračujeme v ceste k sopke Mount Bromo.

7. deň:
Dnes na nás čaká nevšedný prírodný zážitok! Úžasný východ slnka nad sopkou Mount Bromo, právom najznámejší pohľad v Indonézii. Jej vrchol je posvätný a zároveň strašidelný a je obklopený pustým pieskom. Skoro ráno vyrazíme džípom z hotela do Penanjakanu, do kaldery krátera Tengger, kde počkáme na farebný východ slnka a urobíme si dokonalé fotografie. Následne prejdeme cez more piesku, aby sme sa dostali do bezpečného okruhu okolo hory Bromo. V dopoludňajších hodinách pokračujeme na Ijen Plateau.

8. deň:
Už sme síce zopár plantáží videli, no tentokrát nás džíp prevezie na kávové, kakaové a klinčekové plantáže v okolí obce Licin. Počas výletu zažijeme jeden z posledných dažďových pralesov východnej Jávy s množstvom voľne žijúcich zvierat. Následne nás čaká 90 minútový výstup do kopca ku kráteru Ijen. Po dosiahnutí kaldery v nadmorskej výške 2 883 metrov uvidíme v kráteri fotogenické mliečne modré jazero, obklopené žltými sírnatými skalami. Krása krátera Ijen je známa po celom svete. V marci 2016 bolo toto čarovné jazero zaradené do svetových biosférických rezervácií UNESCO. A presúvame sa na Bali.

9. deň:
Po raňajkách budeme prechádzať krásnou krajinou a navštívime mystický chrám Pura Beji. Chrám z 15. storočia sa nachádza v dedine Sangsit zasvätenej bohyni Dewi Sri, ktorá sa stará o ryžové polia a plantáže. Čo robí tento chrám výnimočným sú jeho dokonalé rezbárske práce, inšpirované veľkými hinduistickými eposmi a miestnymi legendami. Neskôr budeme pokračovať hore do hôr do dedinky Kintamani, ktorá sa nachádza na kráteri sopky Penulisan. Z hranice krátera je fantastický výhľad na 2200 m vysokú aktívnu sopku Batur. Výlet bude pokračovať cez typické balijské dedinky až do najväčšieho chrámu ostrova Bali, Besakih, ktorý má 40 vežičiek a krásny výhľad na pôsobivú sopku Gunung Agung.

10. deň:
Ráno navštívime domordú dedinu Tenganan. Pravdepodobne ide o prvé miesto, kde sa ľudia na Bali usadili. Po tejto zaujímavej návšteve bude výlet pokračovať do netopierej jaskyne Goa Lawah, kde možno vidieť tisíce netopierov a tiež malý chrám. Pokračujeme návštevou Klungkungu a pozrieme sa do historickej súdnej siene Kerta Gosa. Priestranné a otvorené haly Kerta Gosa sú usporiadané vo vnútri murovaného komplexu. Jedinečná a tradičná balijská architektúra v bránach, hradbách a hlavných štruktúrach je obdivuhodná. A už na náš čaká centrum balijského umenia, Ubud.

11. deň:
Spoločne sa vydáme do centra Bali, kde navštívime štátny chrám kráľovskej dynastie Gelgel, Pura Taman Ayun, v idylickej dedinke Mengwi. Vrcholom dňa a našej cesty zároveň bude morský chrám Tanah Lot, ktorý je umiestnený na skale v mori. Je jedným zo siedmych oceánskych chrámov na pobreží Bali, ktoré vytvárajú akúsi duchovnú hrádzu proti zlým vibráciám valiacim sa z oceánskych prúdov. Svätyňa na vrchole Tanah Lot je údajne chránená pred démonmi a netvormi obrovským hadom. Pura Tanah Lot je veľmi obľúbená turistická destinácia a zároveň najnavštevovanejší a najfotografovanejší chrám na Bali.

12. deň:
Transfer na letisko, odlet do Viedne.

13. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
3*/4* hotely.

Stravovanie:
raňajky, 9 x obed, 1 x večera


Doprava:
Letecká s prestupom.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestny prelet. Miestne transfery. 11 x ubytovanie v 3*/4* hoteloch. Raňajky, 9 x obed, 1 x večeru. Vstupy a výlety podľa programu. Miestneho sprievodcu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Vstupné vízum. Fakultatívne aktivity. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour