Bali a Národný park Komodo

Destinácia: Indonézia
Kód zájazdu: 1353043
Cena od: 3 135,02 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

02.02.2025 11 dní First Minute 3 135,02 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
11-dňový letecký zájazd

Úvod:
Indonézia je krajina ako žiadna iná. Nádherná príroda, jedinečné pamiatky, skvelá kultúra a pravdepodobne najmilší ľudia v celej Ázii. Spoznáme spoločne ostrov Bali, jeho hinduistické chrámy, zvyky a tradície miestnych obyvateľov, hudbu či tance. Užijeme si relax a vychutnáme si biele pláže počas pobytu pri mori. Preskúmame divoký podmorský svet ako aj nedotknutú prírodu úžasného národného parku Komodo s najväčšími jaštermi na svete.


Program:
1. deň:
Odlet z Viedne do nádhernej Indonézie.

2. deň:
Po prílete do Denpasaru a stretnutí sa s miestnym sprievodcom na letisku sa presunieme do hotela, kde si užijeme zaslúžený oddych po dlhej ceste.

3. deň:
Po krátkej jazde do centrálneho Bali sa pozrieme mytologické tance démonov- The Barong Dance. Tance zobrazujú mytologické zvieratá s nadprirodzenými schopnosťami chrániť ľudí. Na výrobu tepaných zlatých a strieborných šperkov sa pozrieme v dedinke Celuk, ktorá je vďaka nim známa po celej Ázii. Ďalšou našou zastávkou je drevorezbárska dedinka Mas, kde budeme mať možnosť obdivovať jedinečné ručne vyrezávané diela. V centre balijského umenia, v meste Ubud, navštívime Múzeum Neka, slávnu výstavu medzinárodne oceňovaných maliarov z obdobia okolo roku 1930. Nevynecháme slávny rušný ubudský trh a odtiaľ sa prejdeme uličkou plnou vegetácie do Klunkungu. Svoje brány nám otvorí historická súdna sieň Kerta Gosa. Do sveta netopierov sa dostaneme v jaskyni Goa Lawah, kde ich žijú tisícky. Na záver dňa sa presunieme do pravdepodobne prvého obývaného mesta na Bali, Tenganan.

4. deň:
Cez ryžové terasovité polia prídeme do dedinky Selat, a odtiaľ sa vydáme cez typické balijské dedinky do Besakih, najväčšieho chrámu na Bali, ktorý má 40 vežičiek a ponúka krásny výhľad na sopku Gunug Agung. Navštívime aj dedinku Kintamani, ktorá leží na krátery sopky Penulisan. Tu sa nám naskytne úchvatný výhľad na 2200 m.n.m. vysokú aktívnu sopku Batur. Na severnom pobreží Bali v dedinke Sangsit sa pozrieme do mystického chrámu Pura Beji, ktorý je zasvätený bohyni ryže a navštevujú ho najmä farmári z okolia. Pozdĺž pobrežia míňame prístavné mesto s koloniálnou architektúrou Singaraja a náš deň zakončíme v idylickej pobrežnej časti Lovina.

5. deň:
Dopoludnia  navštívime centrum meditácie, budhistický kláštor Vihara Buddha. Cez tropickú vegetáciu a ryžové polia nás cesta povedie k sopečnému Bratanskému jazeru. Na jeho brehu budeme obdivovať chrám Pura Ulun Danu. Po krátkom presune sa ocitneme v Bedugul na známom trhu s ponukou rôznych druhov korenia, zeleniny, ovocia ale nájdeme tu aj nádherné orchidey. V dedinke Mengwi nevynecháme chrám kráľovskej dynastie Gelgel, Pura Taman Ayun. Vrcholom dňa bude návšteva ikonického morského chrámu Tanah Lot, nachádzajúceho sa na skale približne 200 m od morského brehu. Pri romantickom západe slnka sa vrátime späť do hotela.

6. deň:
Máme pred sebou tri dni venované oddychu na plážach v Kuta. Čo Kuta ponúka? Plávanie, vodné športy, potápanie alebo len relax. Pre tých, čo bažia po ďalšom poznávaní, určite nájdeme zaujímavé miesta.


7. deň:
Voľno na pláži.

8. deň:
Voľno na pláži


9. deň:
Letecky sa presunieme do Labuan Bajo. Pozrieme sa do Národného parku Komodo. Plavba nám v závislosti od počasia zaberie cca 2 hodiny a tento čas si spríjemníme obedom podávaným na palube lode. Po zakotvení sa presunieme do parku, kde nám sprievodca ukáže všetko, čo park ponúka - divé byvoly, divoké kone, opice, rôzne druhy vtákov a samozrejme, najväčším lákadlom budú mohutné varany komodské. Pokračujeme v plavbe na Ružovú pláž, kde budeme mať čas na kúpanie a šnorchlovanie. Našim cieľom bude plavba člnom na ostrov Rinca, ktorý je jedným z hlavných ostrovov súostrovia Malé Sundy. Ďalšou zastávkou bude Manjarite.

10. deň:
Do odletu si užijeme voľno v Labuan Bajo a presúvame sa do Denpasaru.

11. deň:
Odlet do Viedne.


Ubytovanie:
3*+/4*/5* hotely

Stravovanie:
raňajky, 4 x obed


Doprava:
Letecká s prestupom.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery a prelety. 9x ubytovanie v 3*+/4*/5* hoteloch. Raňajky, 4 x obed. Vstupy a výlety podľa programu. Miestneho sprievodcu a sprievodcu CK. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Povinné prepitné pre miestnych sprievodcov (vyzbiera sprievodca na mieste). Viza pri vstupe do krajiny. Povinný doplatok na mieste turistická daň cca 10 USD. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour