Kefalónia a jej 50 odtieňov modrej

Destinácia: Grécko
Kód zájazdu: 1353041
Cena od: 1 475,59 €
Príplatky od: 190 €
Poznávacie zájazdy
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

12.06.2025 8 dní First Minute 1 475,59 € +190 € odlet: Bratislava letecká
19.06.2025 8 dní First Minute 1 475,59 € +190 € odlet: Bratislava letecká
11.09.2025 8 dní First Minute 1 475,59 € +190 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Ostrov Kefalónia je najväčším z Iónskych ostrovov s rozlohou 781 km2. Nachádza sa pri západnom pobreží Grécka a je vyhľadávanou destináciou na luxusnú dovolenku i pre tých najnáročnejších turistov. Ostrov zatiaľ uniká masovému turizmu, preto je ideálny na dovolenku pri ktorej možno zažiť skutočne pôvodné Grécko. Kefalónia je pomerne hornatý ostrov s plážami obľúbenými u morských korytnačiek a nachádzajú sa tu i malebné zátoky na pobreží. Na ostrove možno prežiť dovolenku plnú zájazdov a výletov trajektom, motorovým člnom alebo jachtou na okolité Iónske ostrovy - Lefkáda, Zakynthos či Ithaca.


Program:
1. deň:
Odlet z Bratislavy na Kefalóniu. transfer na hotel, večera a ubytovanie.

2. deň:
Kalimera Kefalonia! Ešte svieže ráno nás stihne v hlavnom meste Argostoli, kde kedysi stálo antické mesto Krani i obrovské kyklopské hradby. V ranných hodinách nastúpime na trajekt a poprechádzame sa zobúdzajúcim sa mestom. V údolí Omala, ochutnáme miestne víno Robola a ďalšie lokálne produkty. Budeme pokračovať cez zelené cyprusové stromy až do malebného mestečka Agia Effimia. Možnosť ochutnať miestny mäsový koláč alebo niečo tradičné z gréckej kuchyne. Neobídeme ani jedinečný prírodný úkaz, jaskyňu „nýmf“ Melissani, kde sa mieša sladká voda so slanou. V neďalekej dedinke Karavomilos si vychutnáme poobedňajšiu kávičku. Cestou späť sa zastavíme na vyhliadke, ktorá ponúka nezabudnuteľný výhľad na jednu z najkrajších pláži Myrtos. Návrat na hotel. Večera.

3. deň:
Raňajky, dnes sa zastavíme na jednej z najkrajších pláži Myrtos, kde nás čakajú nádherné výhľady. V severnej časti ostrova nás očarí mestečko Fiskardo, ktoré ako jedno z mála miest nebolo zničené pri zemetrasení v roku 1953. Zachovalo si bohémsky pôvab a dnes patrí medzi najkrajšie v Stredomorí. Možnosť občerstviť sa v miestnych tavernách a nasať jeho atmosféru. Ďalšou zástavkou v našom programe bude nádherná dedinka Assos, kde zažijeme naozaj typickú grécku atmosféru. Návrat na hotel, voľný program, večera.

4. deň:
Skoré raňajky. Aby sme sa dozvedeli o osude Odyssea a jeho vernej manželky Penelope, musíme sa trajektom vydať do jeho vlasti, na ostrov Ithaka. Ostrov má necelých 100 km2 a aj Homérovi sa zdal príliš malý. Pochádza však z neho prešibaný trójsky hrdina. Tu ho celé roky čakala Penolepe a kým plietla rubáš, odháňala od seba 108 nápadníkov, lebo viera v návrat jej muža a láska boli silnejšie než čokoľvek. Ithaka bola príťažlivá aj pre Dianu, ktorá tu s Charlesom strávila medové týždne. Ostrov má veľa malebných prístavov a zálivov, a vraj sa tu stále v jaskyni Nýmf ukrýva Odysseov poklad. V hlavnom meste Vathi nás očarí príjemná ostrovná atmosféra a krásne výhľady do okolia. Po prehliadke nás čaká zástavka v kláštore Kathara. Obed si vychutnáme v pokojnej dedinke Kioni s malebnými uličkami a poobedňajší relax nás čaká v dedinke Stavros. Odchod do prístavu a vylodenie na Kefalónii, návrat do hotela. Večera.

8. deň:
Raňajky, doobeda odubytovanie a podľa letových časov odlet do Bratislavy. 

5. deň:
Raňajky, individuálne voľno a oddych pri mori, služby all inclusive v hoteli.

6. deň:
Raňajky, individuálne voľno a oddych pri mori, služby all inclusive v hoteli.

7. deň:
Raňajky, individuálne voľno a oddych pri mori, služby all inclusive v hoteli.


Ubytovanie:
7 x v 4* hoteli

Stravovanie:
Polpenzia, počas voľných dní v hoteli služby all inclusive.


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu. Transfer letisko - hotel – letisko. Miestne autokarové a lodné transfery podľa programu. 7x ubytovanie v 4* hoteli s polpenziou. Počas voľných dní v hoteli služby all inclusive, sprievodcu CK. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Obedy počas 2. až 4. dňa. Fakultatívne výlety mimo programu a vstupy, vstup do jaskyne. Ležadlá a slnečníky na pláži. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie. Servisné poplatky.

Generované systémom ProfiTour